Segebadenpulkans historia går tillbaks ända till 1897 då slöjdläraren August Dickman från Falun startade en snickerifabrik i Säter.Dickman lät uppföra en stor byggnad med modern utrustning och maskiner som drevs av remdrift. Till en början producerades slöjdartiklar och prydnadssaker i allmogestil.1912 avled August Dickman och nya ägare av fabriken blev bröderna Ugo och Ernst von Segebaden från Djursholm.
Den första Segebadenpulkan tillverkades 1929. Under krigsåren lämnade hela 30 000 pulkor fabriken. 1949 tog civilingenjör Einar Berg över halva aktiekapitalet i fabriken och företaget fick namnet Segebaden Berg AB.

De nuvarande ägarna tog över verksamheten 2010.Hos dem kan du renovera pulkan som din morfar låg i som liten, köpa en splitter ny eller bygga en själv, med samma teknik och material som användes för över 60 år sedan, alltså en Segebadenpulka som du och dina barn (och deras barn) ska kunna nyttja och njuta av i många, många år.

Vi fick nöjet och äran att renovera vår pulka som varit i familjens ägo sedan 1945, inköpt på Bröderna Lundholms Jernkramhandel, vid den tiden belägen på Stortorget i Östersund.