…över Fosterlandet Sverige .

SD, ett parti med långtgående och synliga rötter i nazismen ska komma att bli Sveriges näst största parti och möjligen ingå i en kommande regeringsbas, ett drygt halvt sekel efter det andra världskriget. Vi som läst på om Hitler och Nazityskland trodde inte att det var möjligt, inte heller våra föräldrar som var med vid den tiden. SD grundades av, bland annat, fanatiska nazister som varit medlemmar i Waffen SS.

De flesta av de dryga 20 procent som röstat på Sverigedemokraterna ser sig förmodligen inte som vare sig  rasister eller nazister men är uppenbart totalt historielösa. Jimmie Åkesson är däremot en uttalad rasist men också streetsmart, kanske till och med en aning begåvad,i motsats till sina hantlangare, nämnas kan Björn Söder, Rickard Jomshof, Tobias Andersson och killen med järnrören, Kent Ekeroth. SD bygger sitt partipolitiska program kring ett  uppenbart falskt och påhittat narrativ, nämligen att Sverige är förstört av horder av utomeuropeiska invandrare som kommer hit för att våldta, skjuta och missbruka välfärden. Åkesson väljer (som alltid) att bortse från sina namngivna hantlangares ständiga övertramp när det kommer till demokratiska värderingar och lyckas dessutom locka SD:s aningslöst naiva väljarkår, de nyttiga idioterna, med vallöften som  lägre bensinpris, ökad vargjakt, en hög A-kassa, och framförallt ett ”vanligt” Bullerby-Sverige, sådant som tycks attrahera dem som känner sig marginaliserade, ofta boende i en till synes bortglömd glesbygd och ofta långt från, det som ibland benämns som storstadens välutbildade elit, alltså vanliga människor i vanliga  tätorter. Och glöm för all del  inte att den mest framträdande nyttige idioten, Ulf Kristersson, i sin besinningslösa jakt på  makten, har agerat dörrmatta åt just Åkesson och SD.

I Jimmie Åkessons Önskesverige bedrevs 2022 en valrörelse som började med ett högerextremt terrordåd i Visby och slutade med att en av landets ledande politiker avgick med motiveringen att hon är tacksam över att ha överlevt en systematisk och välfinansierad hatkampanj från Åkessons främlingsfientliga (läs nazistiska)  parti, det parti som just 2022 lyckades attrahera mer än var femte svensk väljare.

Den tyske satirtecknaren Harm Bengen  tecknade en förvånad Pippi Långstrump framför en svensk flagga i form av ett hakkors. Vem vågar göra någonting liknande? Om fyra år kommer de flesta som röstade SD att ha ”glömt” att de röstade som de gjorde 2022 . Av ren och skär skam.

Jag vågar stå upp mot Jimmie Åkesson, SD och deras rasistiska politik, vågar ni? Om inte riskerar Sverige att hamna i den lägsta divisionen när det kommer till demokratiska värderingar, tillsamman med Orbans Ungern, Erdogans Turkiet, Putins Ryssland, Kim Jong-Uns Nordkorea, Bolsonaros Brasilien för att nämna några där längst nere på botten. Det är troligt att de som lade sina röster på SD i 2022 års riksdagsval inte har den insikten, vi pratar då inte om de riktiga nazisterna.