När vi nu köper årets säsongkort, eller Skipass som det också lär kallas, har något snille nu, i ett alltmer svårbegripligt sammanhang, kommit på på följande:

Den/ de som har kommit på tanken att åka utför i Åre/Duved och dessutom känner en dragning till omgivningens längdspår, (alltid skönt att sträcka ut i Duvedsspåren efter alla soliga dagar  på Skutan, eller hur?) tvingas  säsongen 21/22, för att komma så billigt undan som möjligt, att köpa liftkort även i norska Hemsedal och Trysil. (Jo ni läste rätt, det är ju inte mer än ca 9 timmars bilkörning mellan Åre och Hemsedal, vi vet inte hur de tänkte här, men sammantaget en fantastisk produkt eller hur?) Skistar lovar då dessutom att storsint bjuda på parkering när och där så erfordras. Den här lösningen kostar en normalfamilj cirka 30.000 sek för en säsong. Skistar vill verkligen se ett växande utförsåkarsläkte vill jag lova. (… och idekläckaren lär troligen bli vice VD inom kort).

Påven Gregorius I benämnde ”Girighet” som den andra av de sju dödssynderna. Skistar har för övrigt delat ut ca 1 miljard SEK till sina ägare de de senaste 5 räkenskapsåren, ser vi ett samband?