men kallas numer lite slarvigt för Stor Rensjön, gränsar till Skalstugan, Medstugan, Kjoland och Västra Flandrern, byar i Åre  och Kalls socken. Närmaste landsväg, Karl Johans väg, eller numer länsväg 322,  ligger ca en mil söderut.

Claes Cronstedt (uppväxt vid Fullerö Fideikomiss, greve och civilingenjör) förvärvade i februari 1884 hela Rensjöby genom att köpa fjällbönderna Johan Olofssons och Nils Pers­sons hemman. Den nuvarande jaktvillan är ett  exempel hur en traditionell enkelstuga förvandlas till ett borgerligt sommarnöje. Enkel­stugan förlängdes mot öster till en parstuga Det är troligt att bönderna i byn hade hand om arbetet.

En oktoberdag cyklar vi det som idag möjligen följer den gamla kärrvägen över fjället från Saxvallen. Nära 250 fallhöjdsmeter uppför (!) väntar på återvägen.